Vara sezonul perfect pentru amenajari si constructii

constructii vara

Un nou sezon de vara, de lucru in forta pentru ridicarea noilor constructii sau doar pentru re-amenajari si renovari. Vedem in ultima perioada o manifestare exceptionala si reconfortanta a dorintei si a dispozitiei de a se face eforturi pentru o viata mai placuta, mai armonioasa. Rezultatul? Confort, ambianta atragatoare, spectacol de forme, culori si lumini, interioare ce abonda, pe scurt adevarate poeme in trei dimensiuni.

O viata armonioasa si sanatoasa in propriul propriul camin, nu este de conceput fara respectarea unei relatii corecte cu mediul ambiant, cu natura. Revenirea la moda a materialelor naturale, din motive lesne de inteles, ne-a determinat sa recomandam folosirea vopselelor naturale in dauna celor chimice uzuale sau a covoarelor de lana in dauna celor realizate din material sintetic, covoare care din pacate nu se mai produc in Romania, dar care se regasesc in lista de articole produse in tarile vecine noua, cum ar fi Polonia si comercializate la noi prin magazinele online partenere, iar aici un bun exemplu este magazinul Startdecor.ro.

Mansarda este oaza luminoasa si aerisita pe care ti-ai dorit-o mereu. Peretii inclinati cu personalitate aparte, abundenta de lumina naturala si privelistea minunata, fac din mansarda ta cel mai relaxant loc al casei.

Daca doresti amenajarea unui dormitor la mansarda, atunci iti recomandam sa folosesti o singura culoare pentru pereti si tavan, sa nu incarci camera cu mult mobilier si sa folosesti nuantele tale preferate in covorul ales. Covoarele sunt o piesa foarte importanta in design-ul incaperii, ele avand rolul de a schimba luminozitatea camerei, dar si de a da impresia unei incaperi mai mari.

Confortul termic

Un factor de avut in vedere este si confortul termic. Schimburile termice dintre corpul omenesc si mediul inconjurator se fac in principal prin convectie, radiatie si evaporare. In anumite conditii se pierd cantitati semnificative de caldura si prin conductie catre suprafetele cu care intram in contact, dar acestea reprezinta in mod normal o cale secundara de pierdere. Astfel, in sezonul rece, la cladirile de locuit, cei mai importanti parametri sunt mentinerea temperaturii de confort si prevenirea patrunderii curentilor de aer rece. Pastrarea umiditatii peste un minimum de cca. 30%. Vara, cantitatea de caldura ce poate fi evacuata prin convectie si radiatie reprezinta doar 50-55%, restul de cca. 50% trebuid sa fie evacuat prin transpiratie si respiratie. In sezonul cald, devine important in primul rand controlul umiditatii locuintei si apoi cei al temperaturii.

Orice investitie merita sa aiba un suport de valoare autentica si nu de surogat, chiar daca asta cere depunerea unui efort de intelegere. Bucuria reusitei, a oricarei cat de mici depasiri de sine recompenseaza pe deplin efortul respectiv.

Speram ca v-am ajutat in amenajarea locuintei dumneavoastra si va dorim multa rabdare, intelegere si un spatiu de vis.

Lasă un comentariu