Te gandesti sa folosesti vata minerala si nu stii multe despre ea? Afla de aici!

Specialistii in constructii iti ofera astazi raspunsurile la cele mai des intalnite intrebari legate de vata minerala. Practic, dupa ce vei citi aceste raspunsuri iti va fi foarte simplu sa te decizi daca sa folosesti sau nu acest material.

Cele mai des intalnite intrebari legate de vata minerala sunt urmatoarele

De ce recomanda specialistii sa se utilizez vata minerala pentru termoizolatii si ce avantaje ofera aceasta?

In primul rand, trebuie mentionat ca unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera vata minerala atunci cand este utilizata este incombustibilitatea. Aceasta calitate se datoreaza procesului de productie, dar si materialelor utilizate in producerea acestui material. Pe langa asta, acest materiale permite constructiilor sa „respire”, adica permite ca vaporii de apa sa circule in mod eficient si astfel se evita aparitia condensului, dar si a mucegaiului.

Poate fi vata minerala utilizare pentru izolarea oricarui spatiu?

In general, nu exista anumite spatii care nu pot fi izolate utilizand acest tip de izolator. Acest material are o varietate larga de intrebuintari, in special datorita faptului ca se gaseste in doua variante: bazaltica si de sticla. Fiecare varianta se potriveste unei anumite zone din constructia respectiva, insa intotdeauna un specialisti iti va spune exact care varianta se folosesti si unde.

Care este rezistenta si durabilitatea pe care o are vata minerala in timp?

Conform specialistilor in constructii, dar si producatorilor, acest material nu isi pierde deloc proprietatile in timp, datorita faptului ca este un material natural. Mai mult decat atat, acest materiale are o rezistenta ridicata la descompunere, nu favorizeaza deloc aparitia parazitilor, ciupercilor, mucegaiului si bacteriilor. De asemenea, aceasta este neutra din punct de vedere chimic si nici nu contine deloc impuritati. Astfel, putem spune ca acest material are o durata de viata extrem de lunga.

Vata minerala se foloseste sub forma de placi sau de rulouri?

La fel cum exista doua variante de vata minerala cum am mentionat anterior, adica bazaltica si de sticla, asa si ambalarea se face in doua feluri, adica sub forma de placi sau rulori, fiecare dintre acestea fiind potrivita pentru diverse intrebuintari. De ce mai multe ori, placile sunt utilizate pentru izolarea fatadelor constructiilor, in timp ce rulorile se utilizeaza la izolarea peretilor despartitori. Exista, bineinteles, si o diferenta de pret intre cele doua variante.

Poti monta tu vata minerala sau ai nevoie de un specialist in constructii?

In cazul in care discutam despre izolarea peretilor despartitori, putem spune ca nu este nevoie neaparat de prezenta unui specialist, ci doar de respectarea indicatiilor pe care le primesti de la producator, desi prezenta unui specialist este intotdeauna recomandata.

In mod evident, cand discutam despre izolarea fatadelor constructiilor mari, pentru montajul acestui material este nevoie de prezenta unei echipe de specialisti.

Avand in vedere ca acum stii cele mai importante raspunsuri legate de vata minerala si vrei sa o achizitionezi, o poti cumpara online de aici: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/vata-minerala.

vata minerala

Lasă un comentariu