Cele mai bune videoclipuri gratuite 2021: videoclipuri gratuite de înaltă calitate pentru toate proiectele tale

site-uri videoclipuri gratuite

Câteva fragmente bine plasate de imagini video gratuite pot aduce cu adevărat proiecte la viață, indiferent dacă sunt prezentări, site-uri web sau propriile videoclipuri pentru acasă.

Găsirea clipurilor video potrivite poate fi totuși dificilă. Multe site-uri de stocuri video percep o taxă de abonament pentru cel mai bun conținut. Din fericire, există și locuri în care puteți descărca videoclipuri de înaltă calitate complet gratuite, atât pentru uz personal, cât și comercial, fără redevențe.

Le-am ales pe cele care oferă cea mai bună combinație de calitate video, varietate de clipuri și licențe flexibile.

1. Pexels

Există câteva videoclipuri cu stocuri video cu adevărat spectaculoase disponibile pe Pexels – toate sub licența Creative Commons 0 (adică domeniu public), ceea ce înseamnă că sunteți liber să le folosiți pentru proiecte personale sau comerciale fără atribuire.

Videoclipurile de stocare time-lapse sunt încântătoare și există o mulțime de clipuri distractive de la scafandri și alpiniști care poartă GoPro. Pexels include, de asemenea, o categorie „mockup” la îndemână pentru înregistrări de dispozitive mobile cu ecrane verzi care pot fi înlocuite cu ușurință prin tastarea cromatică.

Rezultatele căutării includ videoclipuri premium de la Shutterstock, dar, spre deosebire de majoritatea site-urilor video, Pexels le afișează în partea de jos, astfel încât este puțin probabil să le confundați cu clipuri gratuite.

Videoclipurile gratuite sunt furnizate în format MP4 în HD. Singurul dezavantaj este lipsa clipurilor în 4K, dar dacă Full HD este suficient pentru proiectul tău, Pexels ar trebui să fie prima ta oprire.

Dacă aveți nevoie de fotografii stoc, Pexels oferă, de asemenea, o selecție excelentă de fotografii de calitate premium sub aceeași licență.

2. Stock Footage for Free

stockfootageforfree.com  se simte ca echivalentul video al site-ului de fotografii gratuite Unsplash, concentrându-se mai degrabă pe calitate decât pe cantitate. Filmările sunt extrem de impresionante; ne place în special selecția de peisaje și fundaluri în buclă.

Ți se oferă o descriere detaliată a videoclipului, astfel încât să poți fi sigur că este cel potrivit înainte de a-l descărca. Descărcările pot dura ceva timp din cauza dimensiunilor mari ale fișierelor. Videoclipurile HD ale site-ului sunt furnizate în format MOV, dar momentan nu există clipuri 4K disponibile.

Clipurile video gratuite sunt gratuite pentru uz personal și comercial, cu excepția cazului în care este o producție cu un buget foarte ridicat. Stock Footage for Free oferă un acord de licență detaliat care explicită toate informațiile de proprietate intelectuală de care este probabil să aveți nevoie.

Înainte de a putea descărca fișiere, va trebui să vă înscrieți pentru un cont gratuit sau să vă conectați utilizând Facebook. La momentul scrierii, o eroare a însemnat că nu am putut să ne conectăm folosind o adresă de e-mail, deși opțiunea Facebook a funcționat bine.

3. Pixabay

Pixabay este cel mai bine cunoscut ca resursă pentru fotografii gratuite, dar are și o selecție excelentă de clipuri video gratuite disponibile pentru descărcare și utilizare.

Videoclipurile sunt trimise de comunitatea de utilizatori Pixabay și au în general o durată mai mică de un minut. Site-ul este o opțiune bună pentru imagini abstracte precum norii, precum și clipuri oarecum de nișă.

Există și o mică selecție de videoclipuri 4K, grafică în mișcare și câteva looping clips, care sunt la îndemână pentru site-uri web.

Toate clipurile sunt furnizate gratuit pentru uz personal sau comercial, fără a fi necesară atribuirea. Fișierele sunt furnizate în format MP4, într-o gamă de rezoluții.

4. Clipstill

Clipstill este dedicat cinemagraphs – fotografii care conțin o mică animație repetată care se joacă pe o buclă. Efectul este hipnotic și este o modalitate excelentă de a atrage atenția spectatorilor. Există doar o mică selecție de cinemagraphs disponibile gratuit (majoritatea videoclipurilor de pe site sunt conținut premium), dar sunt de înaltă calitate și se schimbă în fiecare lună.

Cinemagraphs Clipstill sunt disponibile pentru descărcare ca fișiere video mici și sunt deosebit de potrivite pentru designul web.

Nu este esențial să acordați credit atunci când utilizați videoclipurile Clipstill, dar este apreciat un link înapoi. Ești liber să folosești cinemagraphs în propriile tale proiecte, cu excepția cazului în care creezi un produs comercial în care să fie principalul punct de atracție, cum ar fi o felicitare sau un șablon de site (vezi pagina de licențiere pentru detalii complete).

5. Videezy

Filmele de la Videezy sunt gratuite pentru uz personal și comercial, dar utilizatorii sunt rugați să acorde credit catre „Videezy.com” în proiectele lor.

Majoritatea videoclipurilor gratuite sunt oferite în rezoluție HD, dar există și o selecție bună de clipuri 4K – în principal scene de peisaj și clipuri abstracte redate utilizând Adobe After Effects.

Calitatea este mixtă, dar în general ridicată. Ne place în mod deosebit selecția de imagini cu drone aeriene.

Toate videoclipurile sunt furnizate în format MP4 și puteți vedea rezoluția sub previzualizare pe pagina de descărcare.

Fii atent la rezultatele căutării marcate cu o etichetă verde „Pro”. Acestea sunt clipuri premium disponibile numai utilizând credite plătite. Primele două rânduri de rezultate ale căutării sunt, de asemenea, videoclipuri sponsorizate de la Shutterstock, care necesită, de asemenea, un abonament plătit pentru descărcare.

6. Videvo

Videvo oferă mii de videoclipuri gratuite oferite de comunitatea sa de utilizatori. Calitatea este variabilă (câteva clipuri au fost înregistrate în mod clar fără trepied), dar în general sunt bune și există o mare selecție din care să alegeți, astfel încât este foarte probabil să găsiți ceva potrivit – chiar dacă durează puțin.

Dacă doriți să contribuiți la propriile dvs. videoclipuri pentru a fi descărcate de alții, puteți face acest lucru după ce vă înscrieți pentru un cont gratuit.

Videoclipurile de pe Videvo se încadrează în una dintre cele trei licențe, deci asigurați-vă că verificați care dintre ele se aplică clipului ales înainte de a începe să lucrați: Videvo Standard License, care vă permite să utilizați clipurile în propria lucrare fără atribuire, cu condiția să nu redistribuiți filmările; Licența de atribuire Videvo, care este aceeași cu licența standard, dar necesită creditarea creatorului videoclipului; și Creative Commons 3.0 Unported, care vă permite să partajați și să adaptați clipul, dar vă solicită să-l acreditați pe creator și să indicați dacă ați făcut modificări.

Clipurile marcate cu „Numai pentru utilizare editorială” nu pot fi utilizate comercial, dar pot fi etichetate cu „Toate proiectele și suporturile media”.

La fel ca în cazul multor site-uri gratuite de stocuri video, rândul de sus al rezultatelor căutării sunt de fapt mostre premium de la un agent de publicitate (în acest caz Shutterstock). Derulați pe lângă acestea pentru videoclipurile proprii ale Videovo.

Unele clipuri sunt furnizate ca fișiere MP4, în timp ce altele sunt livrate în format QuickTime. Există o mică selecție de clipuri 4K, dar jumătate dintre acestea sunt grafică animată tematică de Crăciun. Dacă căutați în mod special videoclipuri 4K, mai bine vă uitați la unul dintre site-urile enumerate mai sus.

 

Lasă un comentariu