Cele mai bune 8 platforme CMS pentru a incepe un site web în 2021

Lansarea unui site web este mai ușoară ca niciodată în 2021. Aveți la dispoziție o mulțime de platforme și multe vă permit să creați aproape orice tip de site doriți. Cu toate acestea, alegerea sistemului de gestionare a conținutului (CMS) de utilizat nu a fost niciodată mai dificilă, din cauza numărului mare de opțiuni disponibile.

Mulți oameni cred că CMS-urile sunt doar pentru blog. Este adevărat că unele dintre cele mai bune platforme CMS au fost inițial create cu blogul în minte. Cu toate acestea, multe dintre ele au evoluat până la punctul în care sunt acum extrem de personalizabile. WordPress, de exemplu, alimentează aproximativ 30% din întregul web.

În acest articol, vă vom ajuta să faceți această alegere. Vă vom oferi o detaliere a tot ce aveți nevoie de la cel mai bun CMS și vă vom prezenta opt dintre cele mai bune opțiuni.

cele mai bune 8 CMS

1. WordPress

Deși WordPress a fost conceput ca o platformă de blogging, a crescut mult dincolo de acest punct. Platforma este ușor de utilizat și o puteți personaliza în funcție de conținutul inimii dvs., folosind pluginuri și teme (dintre care aveți de ales întregi).

Caracteristici WordPress

 • Include opțiuni intuitive de publicare și gestionare a conținutului.
 • Oferă un editor puternic care vă permite să vă formatați conținutul cu ușurință.
 • Este foarte personalizabil, datorită mii de plugin-uri și teme.
 • Are o comunitate puternică și vibrantă.
 • Singurul dezavantaj al utilizării WordPress este că, uneori, va trebui să amestecați și să potriviți o mulțime de pluginuri pentru a adăuga funcționalitatea precisă de care aveți nevoie pe site-ul dvs. Există, de asemenea, alte opțiuni CMS care oferă o experiență de blogging mai simplificată, deși nu se pot potrivi cu personalizarea WordPress.

2. Joomla!

Când oamenii dezbat care este cel mai bun software CMS, Joomla este unul dintre numele care apare cel mai adesea alături de WordPress. Consensul general este că, deși Joomla poate să nu fie la fel de prietenos cu începătorii ca WordPress, poate fi mai flexibil în anumite aspecte.

De exemplu, Joomla este o opțiune excelentă dacă trebuie să gestionați o mulțime de „tipuri de postări personalizate”. Adică, este ideal dacă doriți să rulați un site web care nu se bazează în mare parte pe conținut text. Platforma oferă, de asemenea, mult mai multe opțiuni atunci când vine vorba de gestionarea utilizatorilor. Aceasta îl face, de exemplu, o opțiune fantastică pentru site-urile bazate pe calitatea de membru.

În plus, Joomla include și asistență multilingvă. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să utilizați pluginuri sau extensii pentru a adăuga mai multe limbi pe site-ul dvs. În cele din urmă, Joomla vă permite, de asemenea, să utilizați mai multe șabloane sau teme simultan, pentru diferite tipuri de conținut.

Caracteristici Joomla:

 • Oferă suport excelent pentru tipurile de postări personalizate.
 • Oferă opțiuni avansate de gestionare a utilizatorilor.
 • Include suport multilingv nativ.
 • Suportă utilizarea de șabloane unice pentru fiecare tip de pagină.

Pe hârtie, Joomla sună uimitor și este o alegere puternică. Cu toate acestea, nu este la fel de potrivit pentru începători ca WordPress, deci este posibil să vă dureze mai mult timp să aflați cum să rulați un site web folosind acest CMS.

De asemenea, nu oferă la fel de multe extensii sau șabloane ca unii dintre concurenții săi. Acesta nu este neapărat un dealbreaker, dar înseamnă că există unele caracteristici pe care poate fi necesar să le implementați manual.

3. Drupal

Drupal este un alt nume care are o mare pondere în discuțiile despre cel mai bun CMS open source. Deși rămâne în urmă cu WordPress și Joomla în ceea ce privește cota de piață, acest lucru nu il  face mai puțin notabil.

În practică, Drupal strălucește în multe dintre aceleași zone pe care le face Joomla. De exemplu, oferă un sistem foarte flexibil pentru a face față tipurilor de postare personalizate. De asemenea, vă oferă un grad ridicat de control asupra utilizatorilor și a permisiunilor acestora și poate chiar gestiona site-urile multilingve.

Cu toate acestea, există alte domenii în care Drupal se află într-o clasă proprie. Sistemul său de taxonomie, de exemplu, este mult mai puternic decât concurenții săi. În plus, Drupal este considerat a fi o platformă mai sigură decât atât WordPress, cât și Joomla.

Caracteristici Drupal

 • Oferă un sistem flexibil de creare și gestionare a posturilor personalizate.
 • Oferă setări avansate de gestionare și permisiune a utilizatorilor.
 • Include suport pentru site-urile multilingve.
 • Are un sistem de taxonomie detaliat.
 • Oferă securitate de top pentru site-ul dvs. web.

Puteți construi aproape orice tip de site web doriți folosind platformele CMS „cele trei mari”, care includ WordPress, Joomla și Drupal. Cu toate acestea, Drupal este renumit pentru scalabilitatea și securitatea sa, ceea ce îl face adesea o opțiune mai bună pentru site-urile de afaceri și de afaceri.

Cu toate acestea, are o curbă de învățare abruptă. În majoritatea cazurilor, nu vă recomandăm să utilizați Drupal decât dacă aveți experiență în dezvoltarea web. Cu toate acestea, dacă sunteți confortabil cu dezvoltarea, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni CMS disponibile astăzi.

4. Typo3

Acum, ne aventurăm în domeniul platformelor CMS mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, acest lucru nu face ca aceste opțiuni să fie mai puțin valoroase. Înseamnă doar că au cazuri de utilizare mai specifice.

Luați Typo3, de exemplu. Acesta este un CMS cu scalabilitate ca principal punct de vânzare. De exemplu, dacă doriți să utilizați un CMS pentru a construi un intranet, Typo3 ar fi o alegere excelentă.

Pe de altă parte, când vine vorba de ușurința utilizării, Typo3 nu este de obicei o primă alegere. Din experiența noastră, acest CMS este cel mai potrivit pentru utilizatorii care au o anumită experiență în ceea ce privește dezvoltarea web și nu este potrivit pentru site-uri web mai mici și simple.

Cu toate acestea, Typo3 oferă multe caracteristici interesante, cum ar fi suport multilingv. De asemenea, vă permite să rulați mai multe site-uri dintr-o singură instalare, ceea ce vă poate economisi multă muncă.

Caracteristici Typo3

 • Este o alegere excelentă pentru site-urile la nivel de întreprindere.
 • Include suport pentru site-uri web multilingve.
 • Vă permite să gestionați mai multe site-uri dintr-o singură instalare.
 • Face posibilă partajarea datelor și instrumentelor între site-urile dvs. web.

În general, vă recomandăm să utilizați Typo3 dacă trebuie să gestionați mai multe site-uri care se încadrează în aceeași umbrelă. Cu acest CMS, puteți partaja șabloane, extensii și chiar utilizatori între site-urile dvs., ceea ce majoritatea celorlalte platforme nu acceptă.

5. Serendipity

Spre deosebire de alegerea noastră anterioară, Serendipity este un CMS ușor de utilizat, perfect pentru blogurile mici. Din experiența noastră, este unul dintre cele mai ușoare CMS-uri pe care le puteți utiliza.

Cu toate acestea, nu înseamnă că nu are caracteristici. În schimb, oferă performanțe excelente pentru majoritatea site-urilor web, datorită setărilor sale de cache dinamic încorporate.

Când vine vorba de funcționalitate, puteți extinde ceea ce poate realiza platforma folosind teme și pluginuri. Mai mult, puteți căuta pluginuri specifice front-end sau back-end, ceea ce face ca găsirea instrumentelor dorite să fie mai simplă.

Caracteristici Serendipity

 • Este perfect pentru site-urile web orientate spre performanță.
 • Oferă acces la o selecție largă de teme și pluginuri, pentru a vă ajuta să vă personalizați site-ul.

În general, Serendipity este o opțiune perfectă pentru site-urile mici. De asemenea, face ca crearea de bloguri simple și elegante să fie o plimbare în parc. Cu toate acestea, îi lipsește puțin puterea de foc dacă sunteți interesat de proiecte mai ambițioase. Personal, vă recomandăm dacă căutați ceva care nu este la fel de complex ca WordPress sau Joomla și este foarte rapid de învățat.

6. Dotclear

Dotclear este o altă opțiune CMS excelentă dacă doriți o experiență de blog directă. Dintre toate CMS-urile pe care le-am testat, puține sunt la fel de ușor de utilizat ca Dotclear. În ciuda acestui fapt, platforma oferă o experiență de editare care este foarte asemănătoare cu ceea ce oferă WordPress.

Cu Dotclear, aveți acces la un set robust de opțiuni de publicare, gestionare și taxonomie post. Platforma vă permite să vă scrieți postările în text simplu, HTML și chiar în sintaxa Wiki.

În afară de aceste caracteristici de bază, Dotclear vă permite, de asemenea, să generați fluxuri RSS. În plus, puteți adăuga noi funcționalități site-ului dvs. utilizând pluginuri și teme.

Caracteristici Dotclear

 • Este foarte simplu de utilizat și configurat.
 • Suportă text simplu, HTML și sintaxa Wiki.
 • Vă permite să generați cu ușurință un flux RSS pentru site-ul dvs.

În cele din urmă, am plasa Dotclear în aceeași categorie ca Serendipity. Este una dintre cele mai bune platforme CMS pe care le puteți alege dacă doriți o experiență simplă de blog. În plus, oricare dintre ele include toate opțiunile de care aveți nevoie pentru a lansa un proiect de succes. Pe care îl alegeți se va reduce pur și simplu la preferința personală.

7. ImpressPages

ImpressPages este un CMS puțin cunoscut. Cu toate acestea, oferă una dintre cele mai bune experiențe de blog pe care le-am văzut până acum. Editorul său este curat și are o interfață modernă. În plus, vă permite să adăugați câteva elemente pe care alte CMS-uri nu – cel puțin fără extensii – cum ar fi hărți și formulare.

Blogging și editare deoparte, acest CMS înregistrează puncte mari pentru proiectare. Tabloul său de bord arată modern, este ușor de utilizat și vă oferă o mulțime de opțiuni pentru a vă personaliza paginile și funcționalitatea site-ului.

ImpressPages este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unui CMS cu o interfață care nu pare că s-a blocat în ultimul deceniu. De asemenea, include un constructor intuitiv de glisare și plasare, astfel încât crearea paginilor de care aveți nevoie este simplă. În plus, puteți personaliza CMS utilizând pluginuri și teme.

În ciuda numeroaselor sale avantaje, cu toate acestea, ImpressPages nu poate concura cu WordPress cum ar fi numărul mare de extensii. Asta înseamnă că crearea de site-uri web cu funcționalități personalizate poate fi uneori mai dificilă.

Caracteristici ImpressPages

 • Oferă o interfață simplă și modernă, ușor de utilizat.
 • Include un editor puternic cu funcționalități avansate.
 • Vă permite să creați conținut cu ușurință utilizând un generator de pagini cu glisare și plasare.
 • Oferă acces la o selecție decentă de pluginuri și teme.

În opinia noastră, această platformă puțin cunoscută este cel mai bun CMS pe care îl puteți utiliza dacă doriți să creați pagini de destinație simple sau dacă apreciați foarte ușor utilizarea.

8. Chamilo

Nu în ultimul rând, să ne uităm la Chamilo. Această platformă este diferită de orice altceva am văzut până acum, deoarece este orientată către un anumit tip de site web – platforme de învățare. De fapt, Chamilo este ceea ce se numește Learning Management System (LMS), care este un tip specific de CMS.

Cu Chamilo, puteți crea cursuri online care variază de la simplu la extrem de complex. Cursurile dvs. pot include text, elemente multimedia și întrebări cu răspunsuri multiple și puteți chiar să configurați sarcini. Dacă sunteți în căutarea unui CMS care să vă permită să faceți temele, nu căutați mai departe.

Compararea lui Chamilo cu celelalte opțiuni CMS pe care le-am analizat până acum nu ar avea prea mult sens, deoarece aceasta are un caz de utilizare complet unic. Cu toate acestea, este suficient să spunem că Chamilo se menține atunci când vine vorba de ușurința utilizării. Este o opțiune excelentă dacă aveți nevoie de o platformă care să poată gestiona mai mulți profesori și vă oferă instrumentele de care veți avea nevoie pentru a crea lecții online excelente.

Caracteristici Chamilo:

 • Oferă o platformă puternică pentru crearea de cursuri online.
 • Permite mai multor profesori să lucreze unul lângă altul.
 • Vă permite să creați teste, întrebări condiționale, teme și alte materiale de învățare.

Singurul dezavantaj al Chamilo este că dezvoltarea platformei nu este la fel de activă ca și în cazul celorlalte opțiuni CMS pe care le-am văzut până acum. Cu toate acestea, există o comunitate puternică de utilizatori atât în ​​spaniolă, cât și în engleză pentru acest LMS, în cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a începe.

Alegerea CMS de utilizat este la fel de personală ca alegerea unui sistem de operare (SO). Toate cele mai bune opțiuni CMS au susținătorii și detractorii lor. Inclinam spre WordPress datorită ușurinței sale de utilizare și a nivelului ridicat de personalizare. Cu toate acestea, nevoile dvs. pot varia, așa că vă recomandăm să testați mai multe CMS înainte de a vă stabili cu preferatul dvs.

Un comentariu la „Cele mai bune 8 platforme CMS pentru a incepe un site web în 2021”

Lasă un comentariu