Conversia masinii la GPL: ce presupune si care sunt avantajele?

GPL este prescurtarea de la gaz Petrolier Lichefiat si reprezinta denumirea celui mai curat combustibil, considerat si „prieten” al mediului inconjurator. Provine in proportie de 40% din rafinarea titeiului, iar 60% din productia de teren. Atunci cand este expus presiunii atmosferice, ia forma de vapori. Cand e supus presiunii moderate, devine lichid.

Datorita numarului mare de beneficii, a devenit popular la nivel global foarte rapid. Din nefericire si in ziua de azi mai exista oameni care pun la indoiala efectul pozitiv al gazului asupra autoturismului.

instalatii gpl

In prezent piata instalatiilor GPL din Romania este destul de competitiva si stufoasa. Iar clientii sunt in numar mai mare. Tehnologia din acest domeniu a avansat continuu si continua sa se dezvolte si sa se perfectioneze, mai ales datorita succesului crescut.

Daca in trecut un rezervor GPL ocupa tot portbagajul si nu era 100% sigur, acum, un rezervor abia ocupa spatiul rotii de rezerva din portbagaj.

Prin urmare, problema spatiului este rezolvata, iar soferii pot rasufla usurati din acest punct de vedere.

Instalatii GPL pareri

Din pacate, multi nu stiu cat de sigur este sistemul GPL instalat pe un autovehicul si tind sa aplece urechea in stanga si dreapta, ascultand mituri total neadevarate. In primul rand ar trebui lamurita siguranta acestui sistem montat pe o masina.

Motorul masinii nu este sub nicio forma afectat. Din contra, acesta este un combustibil foarte curat si are rolul de a prelungi durata de viata motorului.

Sa vorbim despre performanta motorului. Soferii ar trebui sa fie constienti de faptul ca gazul petrolier lichefiat nu prezinta nicio diferenta semnificativa in ceea ce priveste performanta.

Consum GPL vs benzina

Odata instalat pe masina, sistemul va permite soferului trecerea pe benzina cand e nevoie. Toate kiturile GPL includ aceasta optiune extrem de usor de utilizat de catre soferi.

Partea financiara nu este deloc de neglijat, deoarece gazul este cu mult mai ieftin decat motorina si benzina. Consumul de combustibil poate fi mai mare atunci cand rulati pe GPL, dar costul total va fi mult mai mic in ciuda acestui fapt.

Un alt aspect financiar care sustine pozitiv buzunarul consumatorilor finali este faptul ca o masina pe GPL nu ar trebui inlocuita asa repede. De ce? Cei din industrie sustin ca acest gaz prelungeste viata motorului.

In concluzie, un motor pe benzina nu este la fel de protejat.

In Romania, cei care apeleaza la instalatii GPL, de obicei, sunt soferi de tir sau companii care detin un multe masini.

Din pacate, soferii nu sunt informati corect crezand mai mult partea negativa. Echipa de instalatii GPL Bucuresti Bizigaz doreste sa schimbe aceasta conceptie, in primul rand prin serviciile oferite si lucrarile realizate.

Lasă un comentariu