Cum sa transformati sarcinile de zi cu zi in realizari

realizari job

Cand vine vorba de CV-uri si profiluri LinkedIn, nimic nu striga „realizare” mai mult decat statistici si cifrele.

De ce? Numerele permit cititorului sa va vada realizarile de baza fara a fi nevoie de adjective pufoase si limbaj descriptiv. Desigur, primul pas este sa trimiteti un CV complet de angajare insotit de o scrisoare de intentie.

Cu totii avem numere

Pentru cei din vanzari, care sunt responsabili pentru indeplinirea cotelor in mod regulat, sa vina cu realizari cuantificabile este mai usor pentru tine decat pentru majoritatea profesionistilor.

O privire rapida intr-un instrument CRM online sau propria urmarire a vanzarilor este probabil sa dezvaluie statistici si clasamente fata de colegii tai. Pentru cei care nu sunt in vanzari, nu va faceti griji. Numerele exista, desi putin ascunse ca procente, fractii si asa mai departe.

Aceste numere cu siguranta vorbesc despre performanta dvs. si consolideaza salariu net pe care il cereti la noul loc de munca. Pentru a face mai multe simulari acceseaza calcul salariu net.

Faceti un pas inapoi si ganditi-va la obiectivele dvs. din ultima luna, trimestru sau chiar intreg anul. Iata opt intrebari pentru a va pune pe ganduri.

  • Ai economisit bani? Cu cat mai mult?
  • Ai economisit timp? Cat timp a durat o sarcina inainte sau dupa?
  • Compania ta a crescut? Este mai mare in ceea ce priveste angajatii, numarul de locatii sau profitabilitatea?
  • Cum este moralul? Ati contribuit la ca mai multi oameni sa ramana fata de nava sarita?
  • Cati oameni ai promovat ?
  • Interactiunea cu mai multi clienti sau potentiali potentiali decat ati obisnuit?
  • Ati terminat un proiect mai repede si cu mai putini bani decat era prevazut?
  • Ati negociat economii cu un furnizor? Ce beneficii are acest lucru echipei sau organizatiei dvs.?
  • Transforma-ti raspunsurile in cifre potrivite ideal pentru un CV bine optimizat, bazat pe realizari.

Numerele sunt peste tot

Fie ca tu singur iti poti acorda creditul pentru o realizare sau este logic sa impartasesti premii cu echipa ta, exista realizari cuantificabile oriunde te uiti in cariera.

Daca rolul tau a contribuit intr-un mod mic la un succes mult mai mare, surprinde acea poveste folosind numere. Istoricul muncii tale va capata un nou sens. Totul poate (si ar trebui) sa fie cuantificat.

Rezultatele vor rezona cu siguranta la manageri intr-un mod convingator. Daca ceva nu poate fi cuantificat, nu apartine CV-ului tau. Amintiti-va ca data viitoare cand incercati sa-l completati.

Daca iti faci treaba corect, fie economisesti, fie faci bani companiei tale. Realizezi ceva cuantificabil la locul de munca. Asadar, transforma acele sarcini de zi cu zi din CV-ul tau in realizari cuantificabile demne de CV-ul astazi si vezi cat de multa diferenta face in cautarea unui loc de munca!

Lasă un comentariu