Odihna în Turcia: un ghid rapid pentru cei care călătoresc pentru prima dată

Turcia

Turcia este cea mai europeană țară din Asia și cea mai asiatică țară din Europa. Descoperită cândva de germani ca destinație turistică, țara se dezvoltă rapid, iar odihna în Turcia se află pe primul loc în topul celor mai populare destinații de vacanță pentru moldoveni. Unul dintre principalele motive care explică întrebarea cât costă o săptămînă — este combinația optimă de preț și calitate: cu relativ ieftinătatea relativă a unui turneu în Turcia, în această țară vă puteți relaxa pe deplin și puteți scăpa de grijile cotidiene. Numai mări în Turcia sunt 4: Neagră, Mediterană, Egee, Marmara — peste tot veți găsi soare, plaje nesfârșite, vârfuri de munte, aromă orientală și monumente antice.

Care sunt cele mai bune locuri pentru un concediu în Turcia care vă va da cele mai multe impresii? Pe site-ul poehalisnami.md este întocmită o scurtă prezentare generală, un fel de ghid care să îi ajute pe cei care merg în vacanțe în Turcia pentru prima dată în viața lor. Managerii cu experiență sunt întotdeauna gata să ajute la selectarea unui tur.

Ce trebuie să știți cînd mergeți în vacanțe în Turcia?

  • Plajele din Turcia

Plajele Turciei sunt cu pietricele, nisip, inclusiv nisip întunecat, platforme stâncoase, pe scurt, tot ce se poate imagina pentru cei care merg acolo în vacanță.

Sunt sigure stațiunile din Marea Egee cu plaje cu pietriș. De exemplu, în Bodrum, Marmaris și Fethiye. De regulă, acestea sunt plaje de nisip în vrac, cu o intrare în apă cu pietriș.

Stațiunile mediteraneene sunt în mare parte plaje cu nisip. Antalya, Alanya, Sid, Belek – nisip alb. Dar există pe această coastă și plaje pietruite, înconjurate de păduri de conifere și munți — în Kemer. Mai mult de 100 de plaje din Turcia au mărci de calitate — «steaguri albastre».

  • Hoteluri în Turcia

În orice stațiune din Turcia puteți găsi hoteluri de diferite categorii: de la cele mai simple la cele mai la modă, cu piscine uriașe, parcuri acvatice și infrastructură dezvoltată.

  • Cumpărături în Turcia

Turcia este un loc minunat pentru cei care visează să petreacă câteva ore în magazine, să probeze haine, să se uite la obiecte de interior, să guste dulciuri orientale. Partea frumoasă a cumpărăturilor în Turcia este că nu este doar interesantă, ci și foarte profitabilă.

În Antalya există o „«zonă de comerț liber», unde este acceptată orice monedă și unde pot intra doar străinii. La sigur va apărea întrebarea ce documente sunt necesare? Răspunsul este — luați-vă pașaportul cu dumneavoastră.

Lasă un comentariu